vineri, 20 august 2010

Masca...?

Dacă preţuieşti libertatea, ai grijă, căci chipul meu este o închisoare a iubirii; pe foaia unde sunt scrise aceste rânduri se află o mască de femeie. Cel care ar iubi acel chip rămâne captiv unei aparenţe, adevărata fiinţă fiind inaccesibilă, ascunsă după mască.
Leonardo da Vinci
Astept sa imi spuneti si voi, ati intalnit astfel de persoane al carui chip sa fie o inchisoare a iubirii?

4 comentarii:

  1. Mi-ai facut o onoare deosebita invitandu-ma pe blogul tau si iti multumesc ca imi oferi ocazia sa imi expun public parerile.In ceea ce priveste articolul mai sus postat,cred ca de fapt fiecare din noi este un actor si folosim una sau mai multe masti...In adevaratul sens al cuvantului nu putem cunoaste niciodata o persoana iar cand credem ca am reusit,ne trezim ca am fost inselati de propriul nostru instinct...Si nu numai o data mi s-a intamplat sa ma indragostesc de un chip,de imaginea de suprafata,de ceea ce vroiam eu sa vad,iar in spatele lui sa gasesc dezamagirea sperantelor mele.Este cumplit sa treci prin asa ceva,asa ca sfatul meu pentru toti cei care vor citi aceste randuri,este sa nu incerce niciodata sa cunoasca in profunzime omul de langa ei..Iubeste-l,iarta-l,invata-l,sprijina-l...dar nu-i cere niciodata sa ti se dezvaluie,pentru ca nici chiar tu nu poti face asta pentru el/ea.

    RăspundețiȘtergere
  2. Madalina, imi amintesc ca la momentul in care ti-ai postat gandurile aici, ti-am raspuns pe mess... dar acum recitind ceea ce ai scris, imi dau seama ca am trecut exact prin ceea ce ai expus tu mai sus...
    Eu as mai adauga la ceea ce ai spus tu si faptul urmator: nu incerca sa il schimbi pe cel de langa tine , ptr ca daca nu exista dorinta si din partea lui sa se schimbe , nu exista nici o sansa ca ceea ce iti doresti sa se implineasca!

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna seara sau buna dimineata !
    Nu cred ca e corect in a incerca sa-l schimbi pe cel de langa tine. Nu se poate sa ne dorim sa-i schimbam pe cei din jurul nostru si nici nu este corect sa le cerem acest lucru. Oamenii sunt diferiti si ca infatisare dar si ca gandire . Binele nostru nu corespunde cu binele celor de langa noi . Un tablou privit de doi oameni nu reprezinta acelasi lucru pentru amandoi...Daca vei incerca sa-l schimbi, el nu mai este el, ea nu mai este ea ...este ce vrei tu sa fie . Eu cred ca, daca incerci sa faci acest lucru cel pe care vrei sa-l schimbi este un om care se sacrifica ,un om care nu mai are identitate ...este doar o copie fidela a celui care il schimba dupa chipul si asemanare lui. Toata viata o sa fie chipul tau din oglinda . De ce ai vrea sa-l schimbi pe el ...cand poti tu sa te schimbi dupa el ?? Nici asta nu e normal sa se intample .Nu cred ca e importanta schimbarea...mai important si foarte greu de gasit este sa gasim acea persoana care sa ne complecteze ,sa aduca ce noi avem lipsa si impreuna sa faca un intreg ...sa fie bastonul pentru sprijin . Degeaba cel de langa noi se schimba sau noi dupa el ...am fi amandoi schiopi si tot nu am putea sa mergem ,dar daca unul e bastonul sau inlocuitorul piciorul bolnav ,atunci vom putea merge impreuna inainte. Incercarea de a schimba pe cel de langa noi cu voia sau fara voia sa ...duce la esec sau in cel mai bun caz la sacrificiu ,dar nejustificat a celui care face schimbarea . In principal cel mai slab cade in plasa .

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna seara, multumesc in primul rand ptr ca v-ati rapit din timpul dumneavoastra sa imi vizitati blogul.
    Aveti mare dreptate, nu este idicat sa ne dorim sa schimbam o persoana din simplul motiv ca acest aspect nu va duce nicaieri, iar in al doilea rand o persoana care incearca sa se schime, la fel cum spuneati si dumneavoastra isi pierde propria identitate.
    Insa putem sa aducem imbunatatiri la ceea ce reprezentam noi ca persoane, putem fi sau ar trebui sa fim intr-o continua dezvoltare , sa invatam in premanenta.. la un moment dat o sa fie un beneficiu, chiar daca uneori ne este mai dificil sa tot invatam cum imi spunea mie cineva, acum cateva zile...
    Seara frumoasa si zi de vineri in culori calde , sa aveti.

    P.S. As vrea sa stiu cine mi-a scris, daca nu cer prea mult... :)

    RăspundețiȘtergere