marți, 25 august 2009

I bruise easily so be gentle when you handle me ...

Siguranţa reprezintă sentimentul nostru de valoare, identitate, statornicie emoţională, respect de sine, tărie personală.
Tuturor ne place sa fim protejate , sa ne simtim protejate dar ,uneori se intampla sa nu avem langa noi persoana potrivita din partea caruia sa simtim aceasta protectie.
Intrebarea este: oare numai noi partea feminina avem nevoie de aceasta protectie, oare numai noi partea femininta simtim nevoia sa fim protejate?? Oare partea masculina nu are nevoie de acest sentiment de protectie si siguranta?
Probabil multe dintre persoanele de sex feminin merg pe conceptia ca barbatul este acela care trebuie sa ofere protectie si siguranta, sunt de acord cu ele , dar trebuie sa fim constiente ca si barbatii pot fi sensibili si usor de ranit, au si ei nevoie uneori sa se simta in siguranta langa partenera lor.
Poate nu vorbim de aceeas siguranta de care se vorbeste la partea feminina, aci intervine siguranta pe care doamnele,/ domnisoarele vor sa o simta din partea partenerului vorbind din punct de vedere fizic, dar nu este aceeasta ceea mai importanta.
Siguranta , trebuie sa fie si din punct de vedere sentimental, siguranta pe care trebuie sa o simta fiecare cuplu atunci cand se decid sa porneasca pe un drum ca fiind o singura persoana, dar in acelas timp unici.
Siguranta, provine si din comunicare , comunicarea care ar trebui sa fie baza intr-o relatie.
Comunicarea inseamna nu numai sa discutam lucrurile frumoase si sentimentele frumoase pe care le aveam unul pentru celalalt, comunicarea inseamna si partea mai putin placuta a relatiei, e important sa poti discuta cu partenerul tau si lucrurile care te deranjeaza, te supara sau te intristeaza.
De asemenea e important sa primim acel feed-back., ptr ca prin el construim ceea ce numim siguranta si comunicare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu