sâmbătă, 18 iulie 2020

Un carusel de sentimente...

 Cel mai omenesc fel de a zbura e îmbrăţişarea.”Escandar Algeet


Amintirea unei imbratisari creeaza, speranta, aceea speranta care in prezent e in gandul si pe buzele tuturor . Imbratisarea care nu de mult spuneam ca vindeca , aducea speranta, iubire si acceptare acolo unde era cel mai mare nevoie. In prezent iubirea transmisa printr-o imbratisare lipseste , dar ne-a ramas ceva la fel de pretios ca si imbratisarea si anume amintirea. Amintirea unei imbratisari vindecatoare, amintirea unei imbratisari care picta candva zambete pe chipul omului care primea si oferea imbratisarea. Aceasta amintire a imbratisari este dorinta de a ne revedea cat mai curand cu persoana draga sau/si cu persoanele dragi, din aceasta dorinta de ai imbratisa pe cei dragi ar trebui sa se nasca si mai puternic sentimentul de responsabilitate. Sa incercam pe cat posibil sa fim responsabili pentru a ajunge din nou sa traim puterea vindecătoare a unei imbratisari.

Marturisesc ca, mie imi lipseste cel mai mult in aceasta perioada de autoizolare si distantare sociala imbratisarea , imbratisarea de dimineata pe care o primeam cand ajungeam la centru si ma revedeam cu colegele , imbratisarea calda si sincera pe care o primeam de la copilasii cu care lucram si lucrez si in prezent.  Imbratisarea persoanelor dragi care sunt departe ca spatiu si timp. Imbratisarea sub toate formele ei.

Traim zilnic cu speranta ca maine o sa fie mai bine, daca ar fi sa dam timpul inapoi cu siguranta si atunci traim zilnic  cu speranta ca maine e o noua zi si urma sa fie mai bine, doar ca nu stiam ca atunci era de fapt bine. Dorintele si nemultumirile erau atat de mari , incat uitam sa ne bucuram de lucuri simple. Lucrurile simple erau de fapt cele mai mari si importante , lucruri simple precum era o imbratisare pe care puteai sa o oferi fara teama si fara restrictii. Lucruri simple , dar extrem de importante : imbratisarea, iubirea, sanatatea , prezenta oamenilor dragi, zambetul...

Dorinta mea este sa reusim in toata aceasta perioada, in care in fiecare moment trecem de la o stare la alta, in care traim ca intr-un carusel de sentimente , sa ne dam seama ca viata e atat de simpla si atat de frumoasa , chiar si in perioada aceasta ea poate sa fie frumoasa prin simplitatea ei.

Cu siguranta, aceasta ETAPA din viata noastra creeaza durere, nemultumire, teama la gandul ca ziua de maine o sa fie din ce in ce mai grea din punct de vedere financiar , social si chiar si emotional.
Dar, sa nu uitam ca tot de noi depinde sa incercam sa pastram un echilibru in tot ce reprezinta aceasta situatie pe care o traversam.
 Greutatea , nemultumirea, teama sunt sentimente normale in aceasta perioada , dar sa lasam mintea sa fie flexibila, sa ii dam voie sufletului sa viseze in continuare , sa traisca cu amintirile frumoase pentru a creea speranta.
Fiecare ETAPA din viata noastra ne invata : sa fim din nou copii, sa invatam sa fim multumiti cu lucruri simple, dar pretioase cum este trezitul de dimineata si faptul ca putem sa vedem,  sa respiram, putem sa umblam , putem sa fim creativi. Sa invatam sa avem grija de noi, de sufletul nostru  de ceea ce ne dorim sa ni se intample si de corpul nostru.


In aceste zile , organizeaza-ti ziua pentru a vedea mai clar ca sentimentele si starile de teama , frustrare, nemultumire pot sa fie mai putin prezente , daca timpul tau e mai bine structurat.


  • Dimineata : Nu renunta la ritualul tau de infrumusetare, incearca sa pregatesti in fiecare zi un alt mic de jun sanatos, incearca ca dusul sa fie unul relaxant care sa te ajute sa iti pui gandurile in ordine.
  • Amiaza : Dupa masa de pranz pe care o iei impreuna cu membrii familiei , da-ti voie sa ai un timp al tau in care sa creezi un alt proiect pentru jobul tau, citeste cateva pagini dintr-o carte, coloreaza, asculta la casti o muzica preferata. 
  • Pentru ca tu sa ai timpul tau, incearca ca toti membrii din familie sa aiba si ei la randul lor un program. 
  • Pentru ca lucrurile sa fie mai usor de realizat , construieste acest program cu toti membrii familiei si apoi incearca ca programul sa fie vizual, undeva la vedere pentru toata lumea din casa.
  • Cina : Ia cina cu toti membrii familiei la masa, simte siguranta propriului tau camin.
  • Seara inainte de somn : alege sa ii scrii unei persoanei dragi pe care ai vrea sa o imbratisezi, daca ai posibilitatea sa ii scrii de mana si nu pe laptop, telefon sau calculator o sa ai parte si  de cateva minute de ”terapie pentru suflet”, scriind.
  • Nu uita sa zambesti.😊

Cu drag,
Alexandra ...💮



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu