joi, 14 martie 2019

Dacă gândurile tale s-ar reflecta în vestimentația pe care o porți ... oare cum ar fi?

“Oamenii se cunosc în funcție de împrejurări. Sufletele se întîlnesc dincolo de orice împrejurare” - Ce ne spunem cand nu ne vorbim”Chris Simion

Nimic nu este la voia întâmplări, am ascultat povești de viață frumoase pe parcursul timpului și formarii mele continue atât pe plan personal cât și profesional. Am încercat atunci când a fost posibil să îmbin utilul cu plăcutul . Am întâlnit copii care îi învațau pe cei mari că trebuie să zâmbească zilnic .
Uităm să zâmbim , uităm că viața aceasta nu înseamnă doar fuga după cumpărături , plăți sau întâlniri obligatorii . E adevărat jobul este necesar de cele mai multe ori să creionăm un zâmbet chiar și pe chipul unui copil , însă asta nu înseamnă că trebuie să uitam că viața fiecăruia dintre noi înseamnă și sănătate emoțională .
 Totul este o legatură strânsă între ceea ce facem la exterior și ceea ce avem în interior .
Să învățăm să citim omul dincolo de aparențe , avem nevoie de deschidere și acceptarea propriei persoane . Vrem să îi acceptăm pe ceilalți , ne dorin ca ceilalți să zâmbească și să fie fericiti în preajma noastră, dar noi atunci când suntem singuri cu noi înșine uităm să zâmbim și să fim fericiți cu propria persoană.
Nu trebuie să fim perfecți, avem dreptul să avem slăbiciuni , să avem zile mai puțin bune , să suferim așa cum avem dreptul și trebuie să ne acceptam slăbiciunile , să ne înțelegem fricile , să acceptam că există zile colorate și zile mai puțin colorate.
 Acceptarea de sine îți face viața mai frumoasă, acceptarea de sine te ajută să îți înțelegi anxietățile , iar odată înțelese și acceptate și tu o să simți diferențele în viața ta.
Dar, desigur dacă observi că stările mai puțin bune și anxietățile cresc și nu poți să le controlezi, dar ai voință, un psiholog poate să îți ofere suportul emoțional , obiectivitatea de a vedea situațiile care îți dezvoltă aceste stări. Împreună o să găsiți soluțiile care sunt la tine , dar nu reusesti să le vezi acum.
În interiorul tău sunt și părți frumoase , oferă-ți șansa de a te accepta și a te iubii cu tot ceea ce reprezinți tu ca om .
“Ești minunat așa “imperfect” cum obișnuiești să te vezi !”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu