duminică, 14 septembrie 2014

Grup de dezvoltare personala pentru copii prin metoda psihodramei- la Medias

Oamenii se cunosc în funcție de împrejurări. 
Sufletele se întîlnesc dincolo de orice împrejurari" Chris Simion
          Un grup de dezvoltare pentru copii folosind ca metoda terapeutica psihodrama -Dezvoltarea personala prin metoda psihodramei : Ce este psihodrama (vezi articolul: " Psihodrama Clasica Moreniana)

        Am intalnit pe parcursul timpului persoane (parinti, bunici, cadre didactice), care ma intrebau ce este un grup de dezvoltare pentru copii?... ce inseamna terapia de grup pentru copii?
          
          Datorita acestor considerente si nu numai, am decis sa formez un grup de dezvoltare pentru copii, in cadrul  caruia sa gasim solutii potrivite fiecarei problematici de care ne lovim zilnic, acasa la scoala, la gradinita,  in vizata la prieteni, in viata de zi cu zi.

Prin dezvoltarea sentimenetului de  acceptare neconditionata si apartenenta la un grup, urcam o treapta in dezvoltarea armonioasa a copilului . 

Prin participarea la intalnirile de grup, copilul  se va simti apreciat, acceptat asa cum este el, valorizat, inteles si astfel o sa devina mai constient de sine , o sa isi accepte mai usor infrangerile si o sa isi aprecieze mai intens calitatile si reusitele. O sa fie mai deschis in a adopta atitudini noi- variate, fara teama de esec, etichetare, judecata sau respingere. 

Jocul, teatrul,  muzica, dansul, pictura, modelajul, colajul, terapia ocupationala ajuta la dezvoltarea armonioasa a copilului in toate planurile sale psihice:  senzorio- perceptiv, motric, cognitiv, motivational,  comportamental social  si educational. 

Toate activitatile formative din cadrul grupului de dezvoltare o sa fie sub forma ludica (a  jocului), deoarece jocul reprezinta pentru copil un factor motivational  important la varste mici, dar si la varste mai mari.


In cadrul grupului de dezvoltare personala se urmareste atingerea obiectivelor majore prezentate aici prin urmatoarele intrebari :

  • Ce trebuie sa facem pentru  dezvoltarea  creativitatii ,  a imaginatiei, a abilitatilor de comunicare a  dezvoltarii relatiilor intersociale la copii?
  • Cum putem sa dezvoltam stima de sine, increderea in fortele proprii?
  • Cum putem sa ii eliberam pe copii de angoase precum frica, teama de esec, teama de abandon, fobia sociala?
  • Cum inlaturarm comportamentele agresive, conflictuale ale copilului?
  • Cum imbunatatim capacitatea de concentrare si atentie la copii ?

 O sa formez  la Medias un astfel de grup incepand cu data de 4 octombrie 2014. Acest grup o sa fie dedicat copiilor si desigur parintilor copiilor din cadrul grupului.


  • Numarul de copii din cadrului grupului o sa fie intre 6 si 8 copii.
  •  Varsta de inscriere in grup : 6-12 ani 
  • O sa aiba loc o intalnire de evaluare pentru stabilirea nevoilor copillului si explicarea functionarii acestui grup parintilor care vor dori sa  isi aduca copilul in cadrul  grupului.
  •  Durata grupului  de dezvoltare : 10 intalniri, in fiecare sambata, timp de o ora,  Copilul o sa fie intr-un loc magic, in care prietenia si acceptarea o sa fie primele "resposabilitati".
  • Ora se va stabili imediat dupa ce grupul o sa fie format.
        Detaliile in ceea ce priveste locatia in care se vor desfasura intalnirile, o sa le primiti telefonic imediat dupa inscrierea in grup.

Va astept cu drag.

Psih. Ababi Alexandra
Pentru inscrieri : 0761524005 
                            e-mail : alexandra_ababi@yahoo.com sau
ababi.alexandra@yahoo.com
                             Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu