duminică, 3 august 2014

Mintea ta este comoara ta... accepta-te pe tine insuti fara masca

 Nu cauta ceva ce iti doresti in ceilalti din jurul tau, cauta in sine, invata sa te descoperi pe tine, ca sa poti sa ii faci pe ceilalti sa te observe, cauta sa te folosesti de energia ta, nu o risipi, suntem energie si plecam in energie.
 Cu siguranta intalnim zi de zi persoane care au un  extra plus de energie si pentru ca nu stiu sa-l foloseasca in asa fel incat sa-si faca ziua mai productiva, ne transfera noua aceea energie, iar daca corpul, nostru nu si-a folosit pentru sine propria energie, surplusul de energie, care ne este trasferat , nu este decat o supra incarcare , o supra solicitare de aici si durerile de cap, starea de disconfort pe care o simtim, cand ne intalnim cu anumite persoane.
Campul uman este organizat pe langa niveluri si in centre de energie , numite chakre- care inseamna in sanscrita "roata de lumina" si fiecare dintre ele seamana putin cu o palnie sau un vartej care se roteste. Atunci cand se roteste se petrece un schimb constant de energie cu mediul inconjurator, energia iese prin chakre spre lume si intra din campul unificat spre interiorul corpului. Energia pe care o primim din exterior hraneste si sustine campul individual si corpul fizic al fiecaruia dintre noi.

Spuneam mai sus ca surplusul de energie primit de la o alta persoana ne poate afecta negativ la fel si chakrele sunt afectate de starea ta de constinta . Daca o persoana cu care intri in contact iti provoaca sentimente negative aceste centre de energie ale corpului uman se distorsoniaza si isi pierd echilibrul .Cand simtim acestea inseamna ca ele au incetat sa mai aduca spre interior energie proaspata , trimitand energie doar spre afara , si atunci campul- corpul tau este epuizat si sensibil la problemele de sanatate si mult mai receptiv la energile negative din jurul lui.
Corpului uman ii corespund sapte chakre majore si douazeci minore , fiecare chakra isi are propriul scop in relatie cu zona de constiinta , pe care o influenteaza . Ea are tendinta sa te influenteze sa iei o anumite decizie sau sa te indrepti intr-o anumita directie. E ca si cum fiecare chakra ar avea o minte proprie.  Asadar, acorda mai multa atentie la undele transmise de campul tau energetic, s-ar putea sa fii suprins/a de cat de important este sa vezi si sa iti simti interiorul.

Nu de putine ori  am citim in ultima perioada despre gandirea pozitiva care la randul ei atrage energia pozitiva, care este oare rolul gandirii pozitive in videcarea unei persoane depresive?
 Spuneam in articolele precedente ca depresia poate sa apara ca sentiment tranzitoriu normal, ca o trasatura de personalitate ( cum sunt persoanele melancolice, aplatizate afectiv- predominand o gandire negativa) sau ca un simptom vazut intr-o larga varietate de tulburari. De asemenea am mai precizat in articolele anterioare ca printre simptomele principale in diagnosticarea depresiei se regasesc lipsa de energie- ceea ce explica exact ce am spus mai sus si anume ca centrele noastre energetice au incetat sa mai aduca spre interior energie proaspata si atunci corpul este epuizat, lipsit de putere si transfera mai departe corpului si mintii noastre aceasta informatie negativa ducand la o capacitate redusa de concentrare, tristete, ganduri negative , sentimente de vinovatie, reactii incetinite. Dupa cum spunea si marele maestru Osho , noi toata ziua gandim , gandirea ne arata doar ca dispunem de mai multa energie, decat folosim pentru a traii. Chiar si atunci, cand traim depresia gandim, dar e o gandire negativa pentru ca risipim ceea ce primim, ratam viata reala pentru ca nu folosim energia primita si existenta in interiorul nostru. O gandire pozitiva, e o alegere, de noi depinde daca facem acesta alegere sau nu, oamenii pozitivi atunci cand traversam o astfel de incercare nu ii intalnim intamplator, ei vin pentru a ne arata ca avem in noi resurse si solutii. Accepta pe cel de langa tine, dar mai intai de toate accepta-te pe tine si energia ta .

Sa acordam atentie la aspectele cu ce am fost inzestrati o sa ne aduca bucurie, culoare, pozitivism in viata noastra, de mintea noastra depinde daca avem sau nu un corp sanatos.

 "Atunci cand energile proaspete vor curge , foloseste-le astazi- fa ca ziua de azi sa fie completa in sine; ziua de maine va avea singura grija de ea . Nu te ingrijora in privinta zilei de maine. Grija , problema , anxietatea arata un lucru simplu , ca nu traiesti corect , ca viata ta nu este inca o celebrare, un dans, o festivitate. De acolo rezulta toate problemele."Osho

2 comentarii:

  1. Super!Frumos , pozitiv si incurajator!I like!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc frumos, Alina!
    Ma bucur tare ca ti-a placut, te imbratisez!

    RăspundețiȘtergere