duminică, 5 octombrie 2014

Gandurile negative versus Dragostea neimpartasita

Zilnic ne plangem ca trecem prin perioade mai putin bune, ca nimic din ceea ce facem nu functioneaza bine, ca iubim persoana nepotrivita si dragostea nu ne este impartasita... oare de ce?
V-ati gandit vreodata cat de mult influenteaza gandurile negative pe care le aveam la adresa noastra, dezvoltarea armonioasa a relatiilor cu cei din jurul nostru?
Un exercitiu simplu, care merita incercat cel putin o data pe saptamana : Va puneti in pat seara, luati o foaie si un pix, trasati o rubrica cu lucrurile pozitive pe care le-ati facut pe parcursul zilei si iar intr-o alta rubrica lucrurile pe care le considerati negative si care v-au distorsionat planurile pe care le aveati pentru accea zi. Apoi pe inca o rubrica treceti ce ati fii putut face cu lucrurile nagative pentru ca ele sa fie la o intensitate mai mica.
Acelasi exercitiu il putem face si atunci cand simtim ca , dragostea nu ne este impartasita de catre partenerul nostru: luam o foaie de hartie o impartim in trei parti : notam toate lucrurile pozitive pe care le facem pentru o dezvoltare armonioasa a relatiei noastre, notam toate lucrurile mai putin bune cu care venim in relatia noastra si o alta rubrica in care notam toate lucrurile posibile pe care putem sa le facem in asa fel incat sa aducem creativitate si spontaneitate in relatia noastra. Sa nu uitam in orice tip de relatie pe care o avem este extrem de important ceea ce gandim.
 Paulo Coleho, spunea astfel : Razboinicul lumii crede. Pentru ca este sigur ca gandirea sa ii poate schimba viata, viata incepe sa i se schimbe . Deoarece e sigur ca are sa gaseasca dragostea, dragostea aceasta isi face aparitia." 
Specialistii si oamenii de rand deopotriva sustin ca , atunci cand dragostea nu merge bine , sufletul nostru nu merge bine, iar mintea ne joaca feste. Aici vreau sa pun accentul: "mintea ne joaca feste", totul porneste de la ceea ce gandim pentru ca noi oamenii suntem intr-o continua transformare si pentru a face fata transformarii si pentru a nu deforma sentimentele care ne sunt impartasite si aduse uneori ca un elogiu de persoana iubita, trebuie sa invatam sa gandim frumos, in momentul in care gandim frumos, colorat si mult ravnita dragoste apare mai repede si sub mai mai multe forme.
Chiar si tulburarile de ordin comportamental, psihic, despre care v-am povestit in articolele mele cum sunt depresia, anxietatea, atacurile de panica, problemele de natura sexuala, stresul, alcolismul, dependenta patologica de persoana investita afectiv sunt toate tulburari in dialogul nostru cu dragostea si cu propriul nostru interior. Ascultati interiorul  si acorda-i credibilitate atunci cand incearca sa iti spuna ceva, foloseste-te de sentimentele tale si incearca sa le oferi posibilitatea externalizarii.

"Ai grija sa nu incerci niciodata sa compari doua relatii: nu se poate masura dragostea cum masuram un drum sau inaltimea unei cladiri"- Vrajitoarea din Portobello

4 comentarii:

  1. Recitit ...la nevoie ...imi dau seama ca la nervi apare orgoliul care oricum nu ar trebui sa apara ...cel puțin in cuplu...unde e iubire nu e loc de orgoliu ...sau cel putin asa înțeleg din articol! Gândire pozitiva de cele mai multe ori înseamnă iubire,iertare ...dar niciodată orgoliu. ..sa știi ca ma ajutat articolul !Mulțumesc!

    RăspundețiȘtergere
  2. Asa este Alina, orgoliul nu isi are locul in nici una dintre relatile noastre , fie ele personale , de cuplu, familie sau profesionale si in mod clar gandirea pozitiva deseori se regaseste in iubire, iertare, introspectie , incredere si dorinta de a continua ceea ce ai inceput si a avea incredere ca toate lucrurile vor duce la un sfarsit deloc intamplator.

    Eu iti multumesc pentru faptul ca citesti, dar si iti expui parerea. Te imbratisez cu drag.

    RăspundețiȘtergere