sâmbătă, 20 decembrie 2014

Imbratisarea si Zambetul... Haina Sufletului

Râsul e ca ştergătorul de parbriz: nu opreşte ploaia, dar iţi permite să iţi vezi de drum. (Jeanne Wasbro)

Cum nimic nu este la voia intamplarii, nici zambetul nu apare deloc intamplator pe chipul nostru, el apare in a reda frumusetea sufletului nostru sau a celui care este in fata noastra. Un proverb elin spune ca, "frumusetea se afla in ochii privitorului", asa este si cu zambetul, atunci cand pe chip apare zambetul ochii stralucesc.
    Exista rautate, exista invidie, exista etichete, oameni care isi murdaresc sufletul etichetand pe alti, dar exista si reversul , exista bunatate, exista gingasie, exista blandete, empatie, curaj , exista hrana pentru suflet si aceasta hrana poarta numele de iubire.
   Rautatea o gasim la fiecare colt , o intalnim in fiecare cuvant spus dupa un episod mai putin placut intr-o relatie sau pur si simplu intr-o conversatie, nu este dificil sa o expunem asupra  celuilalt, dar nu acelasi lucru putem sa spunem despre iubire, desi ea exista si este hrana datorita caruia noi ne trezim zilnic si spunem "Buna dimineata", numai omul incercat, numai omul in durere , face apel la iubirea din interiorul lui, cel fericit uita din pacate deseori ca este bine tot datorita iubirii- hranei pentru suflet.
     Un gest atat de simplu precum este un zambet si o imbratisare uneori poate sa faca din ceea mai intunecata zi, lumina, pentru ca zambetul si imbratisarea vin din suflet, unde este lumina, credinta si pace, chiar si in cele mai imvolburate clipe din viata noastra, acolo undeva intr-un loc, gasim clipa de lumina si credinta ca totul o sa fie bine.
     Imi doresc ca in aceasta perioada speciala sa va lasati purtati de magia momentului, sa vedeti dincolo de aparente si sa intelegeti cu totii ca nu exista frumusete vesnica exterioara , daca nu exista frumusetea sufletului. Nu exista iubire daruita, daca nu stii sa te bucuri de darurile primite de la Divinitate si astepti darurile materiale. Nimic din ceea ce primesti material nu o sa iti imbrace sufletul, daca nu stii sa apreciezi si partea spirituala acelui dar primit.
 Spuneam in articolul "Imbratisarea sufletelor" ca, avem nevoie de 4 imbratisari pe zi ca sa supravietuim, avem nevoie de 8 imbratisari pe zi ca sa ne mentinem si avem nevoie de 12 imbratisari pe zi ca sa crestem (http://novatv.ro- opinia-psihologului-"imbratisarea-sufletelor"), revin cu aceeasi intrebare cate imbratisari oferim zilnic, cate zambete sincere daruim celui care ne priveste? Oare stim sa ne hranim sufletul asa cum hranim organismul? Daca am hrani sufletul cu o jumatate din ceea ce oferim ca hrana organismului, cu siguranta nu am mai suferi de depresie, instabilitate emotionala si alte boli care de fapt sunt boli ale sufletului si nu ale organismului desi incercam sa le stopam cu medicamente, medicamentele fiind doar efectul placebo, iubirea, daruirea, iertarea fiind cele mai de pret "medicamente" pentru suflet, dar si pentru organism.
"Un om care rade  din tot sufletul e bun. Rasul e cel mai sigur examen al sufletului omenesc. Niciodata firea omului nu se dezvaluie mai deplin ca atunci cand omul rade. Uneori e foarte greu sa dibuiesti caracterul a cate unui om, dar e de ajuns sa-l surprinzi o singura data razand sincer si brusc si atunci carcaterul lui iti apare ca lumina zilei"

Va imbratisez cu drag.<3 

2 comentarii:

  1. Mi-ai facut ziua mai frumoasa !Departe de casa cu vise si dorinte ,unele implinite altele mai putin implinite ...

    RăspundețiȘtergere
  2. Sarbatori frumoase , draga mea! Te imbratisez. :*

    RăspundețiȘtergere