vineri, 7 martie 2014

Femeia din fata oglinzii


Imi doresc  sa incercati sa  aveti o intalnire cu  oglinda  in fiecare zi, in fiecare seara, in fiecare dimineata in care sa fiti autentice mai mult de un minut din cele 24 de ore, sa dati la o parte masca, fara fard, fara a masca cearcanele, sa va cititi interiorul.
E luna femeii, ziua Internațională a femeii (denumită generic Ziua Femeii) este sărbătorită anual la data de 8 martie pentru a comemora atât realizările sociale, politicile și condițiile economice ale femeilor,cât și discriminarea și violența care își fac încă simțită prezența în multe părți ale lumii. Ziua Internațională a Femeii a fost adoptată în 1977, printr-o rezoluție a Adunării Generale a ONU. ONU a sărbătorit pentru prima dată Ziua internațională a femeii pe 8 martie, în 1975 — Anul internațional al femeii. Luna  in care femeia, mama , este alintata sau ar trebui sa fie alintata, este luna in care  sarbatorim  femeia cu chip de  mama, bunica,  sora, iubita, prietena sau sotia. O luna  care aduce si mult asteptata primavra,  anotimpul sufletului care vrea sa renasca, vrea sa cunoasca , sa simta, sa daruiasca sa primeasca iubire. 
Osho spunea “Atunci când iubeşti, eşti plin de bucurie. Când nu poţi iubi, nu ai cum să fii fericit. Bucuria este o funcţie a iubirii, o umbră a acesteia. Ea urmează pretutindeni iubirea.”
Nu de putine ori spunem ca traim in lumea vitezei si ca nu mai avem timp, nu mai avem timp sa ne vizitam un prieten/a, nu mai avem timp sa ne “vizitam” pe noi insine, nu mai avem timp sa ne citim interiorul, nu mai avem timp sa ne ascultam interiorul, nu mai avem timp sa ne iubim, nu mai avem timp sa invatam sau sa  reinvatam sa iubim… nu mai avem timp de nimic. Timpul, doamnelor si domnisoarelor, e de fapt cel care ne modeleaza si ar trebui sa fie invers, am intalnit persoane care spuneau ca nu mai au timp sa iubeasca, nu mai au timp sa inteleaga ce e dragostea. Sufletul unei femei este dragoste si dragostea este sufletul.  Daca iti acorzi timp si nu mai fugi de el atunci cand apare  in calea ta o sa reusesti sa-l modelezi  tu pe el.
 O persoana, o femeie care isi acorda spatial de care are nevoie  poate sa fie un izvor nesecat de iubire, dar , daca ea nu isi acorda timpul necesar pentru a se cunoaste, a se aprecia a se iubii pe sine, nu o sa reuseasca sa daruiasca cu adevarat dragoste si iubire si nici nu o sa reuseasca sa primeasca ceea ce tanjeste.
Persoana minunata cu chip de mama, sotie, bunica, sora , prietena sau iubita amintesteti ceea ce spunea atat de frumos Osho : “Atunci cand ne nastem nu suntem un copac ci o samanta. Trebuie sa crestem sa ajungem la inflorire, iar aceasta inflorire va fi multumirea ta . Aceasta inflorire nu are nimic de a face cu puterea, nici cu banii, nici cu politica, nu are legatura decat cu tine, cu evolutia ta personala.”
             Inchei prin ati dorii tie, femeie  cu chip de mama, sotie, sora, iubita, prietena , bunica… o primavra   in culorile curcubeului, o primavara a zambetului, o primavara a iubirii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu