vineri, 9 ianuarie 2009

"Indiferenţa este cea mai puternică forţă din univers. Ea face tot ce atinge lipsit de sens. Iubirea şi ura nu au nicio şansă împotriva ei."
 
Oare chiar asa sa fie? Este indiferenta mai puternica decat iubirea...?...
Iubirea este viata, e puterea creatoare sub care inimile noastre renasc ca florile in soare,Iubirea e cununa vietii, e fericirea fara tihna, e un temei al armoniei... iubirea este viata . Intr-adevar iubirea este aceea care uneori ne invata ca a iubii inseamna totodata a suferii, dar asta nu inseamna ca nu mai trebuie sa iubim si sa lasam sa patrunda indiferenta . Trebuie sa ne amintim mereu ca noi suntem construiti si din emotii negative, dar emotiile negative cum ar fi tristetea, supararea, deznadejdea, impreuna cu emotiile pozitive, fericire, iubire, dragoste formeaza pana la urma ceva frumos... Din fiecare avem cate ceva de invatat, de aceea indiferenta nu ar trebui sa paseasca in viata noastra....
Trebuie sa fim indiferenti la strigatul de ajutor al unui copilas? NU!
Trebuie sa fim indiferenti la povestea unui tanar/a care nu a putut sa isi pastreze relatia cu persoana iubita? Din nou "NU". .. si exemplele ar putea continua.
Haide sa facem o comparatie... mai sus am scris ce ar trebui sa insemne iubirea... acum am sa scriu ce inseamna indiferenta
Starea, atitudinea celui indiferent; lipsă de interes faţă de cineva sau de ceva; nepăsare, impasibilitate, insensibilitate; răceală... este strans legata de egocentrism. Ea se caracterizeaza prin lipsa emotiilor, a sentimentelor si a empatiei.
Acesta este doar un punct de vedere... si anume acesta este punctul meu de vedere...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu