vineri, 9 ianuarie 2009

"Indiferenţa este cea mai puternică forţă din univers. Ea face tot ce atinge lipsit de sens. Iubirea şi ura nu au nicio şansă împotriva ei."
 
Oare chiar asa sa fie? Este indiferenta mai puternica decat iubirea...?...
Iubirea este viata, e puterea creatoare sub care inimile noastre renasc ca florile in soare,Iubirea e cununa vietii, e fericirea fara tihna, e un temei al armoniei... iubirea este viata . Intr-adevar iubirea este aceea care uneori ne invata ca a iubii inseamna totodata a suferii, dar asta nu inseamna ca nu mai trebuie sa iubim si sa lasam sa patrunda indiferenta . Trebuie sa ne amintim mereu ca noi suntem construiti si din emotii negative, dar emotiile negative cum ar fi tristetea, supararea, deznadejdea, impreuna cu emotiile pozitive, fericire, iubire, dragoste formeaza pana la urma ceva frumos... Din fiecare avem cate ceva de invatat, de aceea indiferenta nu ar trebui sa paseasca in viata noastra....
Trebuie sa fim indiferenti la strigatul de ajutor al unui copilas? NU!
Trebuie sa fim indiferenti la povestea unui tanar/a care nu a putut sa isi pastreze relatia cu persoana iubita? Din nou "NU". .. si exemplele ar putea continua.
Haide sa facem o comparatie... mai sus am scris ce ar trebui sa insemne iubirea... acum am sa scriu ce inseamna indiferenta
Starea, atitudinea celui indiferent; lipsă de interes faţă de cineva sau de ceva; nepăsare, impasibilitate, insensibilitate; răceală... este strans legata de egocentrism. Ea se caracterizeaza prin lipsa emotiilor, a sentimentelor si a empatiei.
Acesta este doar un punct de vedere... si anume acesta este punctul meu de vedere...

Sa vorbim despre timiditate

"Timiditatea imprumuta fiintei umane ceva din discretia intima a planetelor, iar unui spirit agitat de el insusi o melancolie resemnata care pare a fi aceea a lumii vegetale." - Emil Cioran
A fi timid inseamna a te simti putin speriat cand esti in jurul altor oameni. Cred ca aproape toata lumea este timida uneori. Nimeni nu sta si spune: ”Bine, cred ca azi voi fi putin timid”.
Este ceva ce se intampla fara sa poti controla. Poate esti intr-o postura jenanta cand o fata iti zambeste, sau poate chiar invers, si nu stii cum sa reactionezi si mai ales sa iti ascunzi timiditatea.
Chiar daca nu ai fost un copil timid, se poate sa fi obtinut acest sentiment de inferioritate, de lipsa de incredere, pe parcurs. Se poate sa te fi simtit intimidat pe o perioada scurta de timp, de exemplu cand o fata ti-a zimbit sau te-a salutat.Nu te-ai saturat de acele ipostaze, din care nu mai stii cum sa iesi fara ca cei din jurul tau sa rada de tine?
Uneori oamenii devin atat de intimidati, incat le este frica sa faca anumite lucruri importante pentru ei, incat se simt foarte rau cand intalnesc noi oameni, si de aceea decid sa ramana doar un simplu nume, si nu o persoana care are in primul rand nevoia de a se afirma si mai ales de a fi inconjurat de dragostea celor din jur.Ce ar insemna echilibru: incredere in sine si curaj, asertivitate si capacitatea de a spune ce dorim fara sa jignim.
Cum se poate face asta? Prin invatare!
Invatand sa ne spunem punctul de vedere cu fermitate dar nu cu ton ridicat, cu o atitudine corporala dreapta dar nu aroganta.
Orice atitudine a noastra este foarte buna in anumite circumstante. E necesar doar sa ne alegem circumstantele, sa ne cunoastem calitatile, defectele si limitele, sa stim ce ne place si ce nu ne place, sa stim ce vrem si ce nu vrem.
Daca nu accepti nu ai cum sa schimbi, asa ca acceptati-va defectele pe care credeti ca le aveti.
Timiditatea este o afectiune care iti afecteaza starea emotionala si comportamentul in jurul altor oameni sau in diferite situatii. Ea te face sa te simti stingherit, nervos, sfios sau nesigur pe sine. Oamenii timizi, rosesc de cele mai multe ori, si se simt de parca nu mai pot vorbi cu persoana respectiva.
Cred ca esti de acord cu mine cand iti spun, ca de foarte multe ori timiditatea te-a impiedicat sa spui lucrurilor pe nume, deoarece te simtea-i nesigur si poate iti era frica sa nu fii respins de cei din jurul tau.