luni, 14 decembrie 2015

Magia lui Decembrie     Intr-o perioada a anului in care citim peste tot vrem nu vrem despre bunatate, intelegere, bunavointa, ma intreb de ce nu citim despre toate acestea in fiecare luna de exemplu, de ce apar aceste sentimente cu pregnanta in luna Decembrie, cand ele sunt acolo in noi, nu trebuie sa facem nimic mai mult, decat sa privim in interior in fiecare zi. 
   A spune cuiva ca ii esti alaturi, ca ii vrei binele si ca vrei sa ii aduci un zambet pe chip , nu ai nevoie de o luna din an aparte. Incearca sa te tratezi pe tine asa cum ti-ai dori sa fi tratat de ceilalti. Priveste-l pe cel de langa tine asa cum ti-ar placea sa fi privit. Ofera cuiva o imbratisare fara motiv, pur si simplu pentru  ca exista in tine bunatatea, iubirea si dorinta de a impartasi cu ceilalti din ceea ce ai tu mai bun si mai frumos si anume sentimentele tale.
  Cautam in aceasta luna pe care o numim " magica", sa implinim dorinte, sa facem cadouri celor de langa noi, dar fiecare luna poate sa fie "magica", numai de noi depinde eticheta pe care o atribuim, in functie de aceasta "eticheta", decurg si zilele noastre. Este extrem de adevarat ca aceasta luna a lui Decembrie are o insemnatate religioasa aparte, dar dincolo de acest aspect ea este la fel ca toate celelalte luni ale anului si atunci de ce sa nu daruim,  de ce nu incercam sa fim alaturi de oamenii care au nevoie de noi zi de zi si nu doar in luna Decembrie.
Incearca sa te incarci cu energia celor din jurul tau, pentru a vedea cata frumusete pierzi zi de zi gandindu-te ca ai o multime de probleme, aceste "probleme" apar din simplul motiv ca sunt percepute ca fiind situatii limita, zile incarcate, oameni nervosi, nemultumiri sau alete etichete oferite cuvantului "problema". Fiecare zi are magia ei. Trebuie doar sa vrei sa o simti si sa o accepti.
Daca am incerca macar, pentru 5 minute in fiecare zi sa ne deschidem inima si sa primim fiecare zi ca pe o noutate , poate am reusi sa vedem ca dincolo de ceea ce numim o noua problema , poate sa stea de fapt o noua provocare spre ati demostra tie ca poti mai mult si mai mult, ca meriti mai mult si mai mult.
Indiferent de ceea ce faci, incearca sa crezi ca nimic nu este la voia intamplari, ca nimic din ceea ce experimentezi nu o faci pentru ca asa trebuie sau pentru ca asa a fost sa fie. Crede ca nimic nu este la voia intamplari si atunci o sa ai un raspuns la fiecare intrebare care pana acum nu avea un raspuns.

    "Oricine vrea sa obtina fericirea si sa evite suferinta . Atunci cand ne amintim ca ceilalti sunt in numar infinit , iar tu esti doar unul singur , indiferent cat de superior esti, ceilalti devin mai valorosi. Si daca ai o oarecare putere de judecata , vei descoperi ca merita sa te sacrifici pentru binele celorlalti. O singura persoana nu trebuie sa sacrifice un numar infinit de alte persoane pentru binele
sau personal" Dalai Lama

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu