marți, 22 martie 2011

Sindromul Down- Petitie!

Doar mici nemultumiri cu privire la soarta copiilor nostri cu Sindrom Down si petita destinata persoanelor cu Sindrom Down

Imi doresc foarte mult, de ziua ingerasilor cu Down, sa nu mai aud din gura unor specialisti, de fapt "specialisti" ca acesti copii pot incepe logopedia de la 3 ani doar. Ma doare sa vad mame care trec prin socul vestii unui diagnostic sumbru in Romania, acceptabil in alte state ale UE, incurajate sa-si abandoneze copilul in spital, lipsite de sprijin psihologic si de materiale informative echilibrate,copiii lor lipsiti de servicii timpurii adecvate.
Ma deranjeaza extraordinar de mult sa vad medici NPI-sti ori psihologi autosuficienti care nu accepta si alte tipuri de terapii decat cele clasice, care nu sunt la curent cu medicatia (alopata/naturista), care din start imprima mamei un sentiment de inutil, de deznadejde, care trateaza cauza acestor copii ca pe una pierduta.
Scriu despre asta pentru ca m-au contactat multe mame din diverse colturi ale tariii care au trecut prin cele de mai sus, care au copii pana in 3 ani si sunt victima lipsei de informare si a superficialitatii celor responsabili de recuperarea acestor copii.
Solutii? o campanie de informare echilibrata la nivel national privind SD-ul, o responsabilizare a celor care se presupune ca trebuie sa lucreze cu copii nostri si sa le dea o sansa la recuperare maxima, accesarea de fonduri europene pentru pregatirea resurselor umane si pe alte terapii decat cele clasice si crearea de centre de recuperare timpurie.
Am conceput o petitie in favoarea copiilor cu SD si nu numai, semnata de 429 de persoane. Va exista o finalitate? Este cineva dispus sa ajute la crearea macar a cadrului legal propice acestor copii?

http://oppinio.ro/petitie/petiie-pentru-crearea-unei-legi-speciale-dedicate-persoanelor-cu-sindrom-down-i-propuneri-pentru-imbunatairea-legii-nr4482006

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu