duminică, 1 februarie 2015

Asociatia "Centrul pentru Recrutarea Persoanelor cu Dizabilitati" - O sansa pentru semeni !

Oamenii se cunosc în funcție de împrejurări. Sufletele se întîlnesc dincolo de orice împrejurare” -Chris Simion






            Persoanele cu dizabilitati sunt persoanele care vad dincolo de aparente indiferent de circumstante, spatiu si timp. Dar asa cum stim la noi in tara persoana cu dizabilitati este vazuta ca fiind persoana care cere timp in plus, o atentie speciala si deseori este marginalizata, discriminata si toate acestea pentru ca , putini sunt aceea care vad si dincolo de dizabilitate.
            Pentru a veni in sprijinul persoanelor cu dizabilitati, doua persoane,colegi si prieteni buni, din orasul Ploiesti care vad dincolo de aparente, incearca si cu siguranta vor reusi sa infiinteze o platforma online pentru angajarea persoanelor cu dizabilitati din Romania.
           Centrul pentru Recrutarea Persoanele cu Dizabilitati,pe scurt C.R.P.D.,  este o asociaţie înfiinţată în anul 2012, ca urmare a programului international TechCamp şi are ca principal obiectiv integrarea persoanelor cu dizabilităţi în câmpul muncii. Asociatia isi  propune crearea unui centru national, unde isi vor desfăşura activitatea de recrutare, consiliere profesională şi terapeutică, precum şi colaborarea cu parteneri în vederea integrări persoanelor cu diferite grade de handicap, pe un post potrivit abilitatiilor pe care le-au dobandit si dezvoltat.
          Acest centru va avea la bază o platformă online de angajare, uşor de accesat pentru orice persoană care are un grad de  handicap, indiferent de tipul acestuia (I-III) ,pe un post corespunzător.
          Într-o prima etapă se vor crea baze de date  pentru Regiunea Sud-Muntenia a angajatorilor şi asociaţiilor de profil, folosind sistemele informaţionale şi cartografierea tuturor datelor care vor fi accesate pe această platformă, astfel utilizatorul va putea accesa date ale angajatorului si al asociaţiei, pentru aplicarea la un post disponibil sau program.
Toate lucrurile frumoase in viata prind contur datorita oamenilor frumosi, increzatori si cu sufletul deschis. C.R.P.D., are nevoie de persoane care stiu sa citeasca dincolo de cuvinte, care vad dincolo de aparente, pentru a putea creste  si pentru a putea indeplini vise , acolo unde speranta este singura care mai rezista , pentru a putea aduce un zambet pe chipul persoanelor cu dizabilitati.
           Cu totii puteti contribui la indeplinirea unui vis pentru astfel de  persoane ,prin redirecționarea a  20% din impozitul pe profit datorat statului, către “Centrul pentru Recrutarea Persoanelor cu Dizabilitati”. Firmele pot direcționa 20% din impozitul pe profit datorat statului, nebirocratic, fără costuri, în 3 pași simpli:
           1. Descarci contractul de sponsorizare
           2. Îl completezi cu datele firmei și-l trimiți pe adresa crpd.romania@gmail.com
           3. Noi îl imprimăm în 2 exemplare, îl semnăm, ștampilăm şi îl expediem cu poşta la adresa indicată.




Întrebări al căror răspuns trebuie să îl știi înainte de a redirecționa:

Cum se calculează suma?

Suma ce poate fi redirecţionată din impozitul pe întreg anul 2014 se calculează astfel:
• firma îşi va estima profitul anului fiscal 2014 (plecând de la impozitul calculat pe primele 3 trimestre şi de la estimarea impozitului pe trimestrul 4) precum şi cifra de afaceri a acestui an.
• Suma, dacă se încadrează în limitele prevăzute în codul fiscal (20% din impozitul pe profit, maxim 3‰ (la mie) din cifra de afaceri), se SCADE DIN IMPOZIT.
• diferenţa din impozitul datorat o va vira către bugetul de stat, la termenul prevăzut de lege (25 ianuarie 2015).

Sponsorizarea se poate realiza și trimestrial și se deduce din impozitul pe profit al acestuia, dacă plata sumei sponsorizate se realizează pe parcursul respectivului trimestru.
De ce acestui tip de sponsorizare nu i se aplică impozit? Deși este o cheltuială nedeductibilă, SPONSORIZĂRII NU I SE APLICĂ IMPOZIT 16%. SPONSORIZAREA ESTE TOTAL DEDUCTIBILĂ DIN IMPOZIT DACĂ SE ÎNCADREAZĂ ÎN LIMITELE IMPUSE DE CODUL FISCAL (să nu fie mai mare 3 ‰ (mie) din CA şi de 20% din impozit).


Ce repartizare are impozitul pe profit al oricărei companii?

Extras din codul fiscal Titlul 2, Cap. II, articolul 21, alineatul (4), litera p) “Contribuabilii care efectuează sponsorizări şi/sau acte de mecenat, potrivit prevederilor Legii nr. 32/1994 privind sponsorizarea, cu modificarile ulterioare, şi ale Legii bibliotecilor nr. 334/2002, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi cei care acordă burse private, potrivit legii, scad din impozitul pe profit datorat sumele aferente, dacă totalul acestor cheltuieli îndeplineşte cumulativ urmatoarele condiţii:
• Este în limita a 3 la mie din cifra de afaceri;
• Nu depăşeşte mai mult de 20% din impozitul pe profit datorat.

Date de contact : Cristian Dumitru
                              CRPD ROMANIA (https://www.facebook.com/crpd.romania)
“Trebuie să te bucuri de ceea ce faci. Cu pasiune, poţi depăşi orice handicap, regret sau durere şi să continui jocul pentru multă vreme.”Gordie Howe


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu