luni, 28 septembrie 2009

Frunze...

Cad…

Pe asfaltul umed…

Frunzele cad asa cum lacrima mea….

Se scurge intr-o mare…

Se pierd si ele in vantul de toamna , asa cum…

Se pierde si sufletul meu in vartejul vietii…

Se raresc incetisor, asa cum …

Gandurile mele se duc si ele….

sâmbătă, 19 septembrie 2009

Gri

Plans de cobe pe la geamuri se opri,
Si pe lume plumb de iarna s-a lasat;
I-auzi corbii! - mi-am zis singur… si-am oftat;
Iar in zarea grea de plumb
Ninge gri.



Ca si zarea, gandul meu se innegri…
Si de lume tot mai singur, mai barbar, -
Trist, cu-o pana matur vatra, solitar…
Iar in zarea grea de plumb
Ninge gri.
George Bacovia

sâmbătă, 12 septembrie 2009

Cascatul

Toata lumea stie doua lucruri despre cascat - ca scopul lui este sa mareasca aportul de oxigen si ca este foarte contagios.
Primul lucru este fals - nu exista nici o dovada care sa ateste intr-adevar aportul de oxigen , - dar al doilea este adevarat. De ce este atat de contagios cascatul ramane inca un mister , desi se stie ca omanii casca atunci cand vad pe altcineva cascand, cand aud pe altcineva cascand , cand citesc despre cascat sau chiar si atunci cand se gandesc la cascat.
Un alt mister este de ce cascam. Au fost avansate diferite explicatii, ceea mai recenta fiind sugestia ca aceasta curata creierul epulzand lichidul cerebrospinal . S-a dovedit ca aceasta reactie involuntara este controlata de niste structuri foarte profunde ale creierului pentru ca exista pacienti cu anumite leziuni cerebrale care nu isi pot misca gura voluntar , dar isi deschid gura automat atunci cand casca .
Cei mai multi dintre noi cred ca este un semn de plictiseala . De fapt exista patru feluri de a casca.



  • Cascatul de plictiseala. Acesta este declansat de sarcini monotone , inactivitate, oboseala si plictiseala. Daca observati o persoana care executa o sarcina repetitiva sau care asteapta la o coada lunga veti observa ca de multe ori casca. Cascatul de plictiseala este ceea mai frecventa forma de cascat.
  • Cascatul tranzitoriu.. Aceasta apare atunci cand oamenii trec de la o activitate la alta. De exemplu cand se dau jos din pat sa se pregateasca dimineata sau cand se pregatesc sa se bage in pat seara.Cascatul apare si dupa un ritual social - de exemplu imediat dupa ce ne-am luat la revedere de la un prieten apropriat.
  • Cascatul pentru detensionare. Cascatul in situatia de tensiune , apare in momentele cand oamenii sunt tesionati - de obicei cand o persoana dominanta este in apropriere si se simt incurcati sau stanjeniti . Ori de cate ori o persoana traiste o stare de anxietate este inclinat sa caste.
  • Cascatul amenintator. Atat in societatile umane cat si in cele animale indivizii dominanti casca uneori amenintator . Cascatul este intalnit la o gama larga de specii inclusiv la reptile, pesti, pasari si simieni Daca primatele casca de 20 ori pe zi , babuinii casca de 10-12 ori pe ora. Asta nu pentru ca sunt obositi sau plictisiti ; ci pentru ca viata intr-o societate de babuini este plina de amenintari.
Peter Collett- Cartea gesturilor (cum putem citi gandurile oamenilor din actiunile lor)

duminică, 6 septembrie 2009

Oameni...

Zgomot...

Oameni cu fete cazute...

Copiii nerabdatori,

Intrebari fara raspuns...

Toate in lumea jocului fara culoare...

Zambete de complezenta,

Priviri amagitoare...

Se ascund...

In lumea jocului fara culoare.