sâmbătă, 2 iulie 2016

Tu ... cand nu esti tu...

"Nicio fiinţă umană nu este o insulă. Trebuie să vă amintiţi mereu acest lucru, deoarece el reprezintă unul din adevărurile fundamentale ale vieţii. Insist asupra acestui fapt, deoarece există mereu tendinţa de a-l uita. Facem cu toţii parte din aceeaşi energie a vieţii, din aceeaşi existenţă oceanică. Şi tocmai datorită faptului că rădăcinile noastre sunt ancorate în aceeaşi unitate, este posibilă iubirea. Dacă nu am fi o singură unitate, iubirea nu ar fi nicidecum posibilă." Osho

In decursul calatoriei noastre pe Pamant intalnim oameni si oameni, ne confruntam cu situatii care ne aduc o schimbare , daca ne dorim schimbarea, cunoastem oamenii dincolo de aspectul fizic, daca ne dorim sa ii cunoastem. Indiferent de ceea ce facem in aceasta calatorie numita viata, toate se intampla daca ne dorim. Chiar si atunci cand traversam o etapa mai putin pozitiva a "calatoriei", este mai putin pozitiva pentru ca asa o vedem noi. Nimic nu este si   nu o sa fie niciodata la voia intamplarii, chiar si cele mai tragice momente din viata nu sunt intamplatoare. Totul are un scop, important e sa avem in permanenta "ochii mintii" deschisi.

V-ati gandit vreodata cine sunteti atunci cand de fapt nu sunteti mai mult decat o masca pe care fiecare o vede in felul in care este dispus sa o vada, sa o perceapa sa si-o reprezinte, sa si-o imagineze? Cine esti tu cand nu esti tu? Cand esti tu cu adevarat inseamna ca te-ai acceptat, inseamna ca in sfarsit ai privit oglinda dimineata cu ochii sufletului tau, cu "ochii mintii" tale si  nu cu ochii persoanelor care te inconjoara.

In "Viata este aici si acum"- Osho spunea ca primul lucru important in aceasta viata  este acela de a te accepta în mod profund pe tine însuţi. Fiecare se simte inferior într-un fel sau altul. Motivul este neacceptarea faptului că fiecare este unic. Nu se pune problema superiorităţii sau a inferiorităţii. De ce mereu avem tendinta de a ne compara cu celalalt, de ce sa nu cautam resursele care sigur se afla in fiecare. poate uneori este mai bine sa te bazezi pe puterea ta , astfel incat cei din jurul tau sa te perceapa asa cum esti tu si nu asa cum esti tu, cand nu esti tu.
Tot Osho spunea ca, fiecare face parte dintr-o categorie care îi este proprie şi din acest lucru nu rezultă nicio comparaţie. Fii doar tu însuţi şi va fi suficient.
 Cand te "doare" sufletul spune ca te "doare", nu ascude durerea , asta nu te va face mai puternic si nu o sa indeparteze durerea, fi tu insuti si atunci o sa realizezi ca nimic nu este mai placut decat sa te vezi si sa te accepti pe tine, inainte sa ii accepti pe alti. Cand esti fericit iti vine sa strigi sa se auda din strafundul sufletului ceea ce simti, incearca sa faci acelasi lucru si atunci cand esti trist, dezamagit si o sa descoperi ca exista oameni care se intalnesc in functie de imprejurari, dar sufletele intodeauna se vor intalni dincolo de orice imprejurare.
Acceptarea trebuie vazuta si simtita din mai multe unghiuri nu inseamna doar sa iti accepti aproapele, acceptarea inseamna sa accepti ca ai fost ales sa fi altfel, dar asta nu pentru ca Divinitatea te-a uitat, dimpotriva ai fost ales sa fi altfel pentru ca Divinitatea te-a considerat special, te-a considerat persoana care poate sa tina o lectie pe acest Pamant si aceasta este lectia ta.


Cand un copil vine pe acest Pamant, soseste cu un bagaj  de sentimente, emotii, asteptari, vise, dar intodeauna o sa aiba cu el si o lectie pe care trebuie sa o "predea" parintilor lui, de aceea parintii nu sunt alesi deloc intamplator, iar copiii speciali au parinti speciali capabili sa vada dincolo de aparente si sa expuna din experienta lor de viata celorlalti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu